Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Mrkvová polévka s červenou čočkou




Tahle polévka je vynikající, jemná a sytá. Jednoduchá na přípravu z dostupných ingrediencí.

Ingredience asi na 1,5 litru polévky:

4 velké mrkve očištěné a pokrájené na menší kousky    
1 hrnek červené čočky
1 1/4 litru kvalitního zeleninového vývaru
1/2 jemně pokrájené cibule
2 stroužky česneku pokrájeného nahrubo
sůl, pepř
olivový olej
sušený nebo čerstvý  tymián podle chuti
zakysaná smetana k podávání

Pracovní postup:

1) Rozehřejte v hrnci 2 polévkové lžíce olivového oleje a zpěňte na něm cibuli, přidejte pokrájenou mrkev  a osmahněte. Přidejte česnek rychle zamíchjete a přilijte vývar. Vsypte čočku a vařte asi 15 minut až mrkev změkne.

2) Odstavte z hořáku a dochuťe solí a pepřem a rozmixujte ponorným tyčovým mixérem do hladka. Případně ponechte kousky mrkve.

3) Podávejte s opečenými krutony a s kopečkem zakysané smetany a kapkou olivového oleje.

Náš Tip: 
Pokud přidáte k česneku i kousek zázvoru a lžičku mleté kurkumy, polévka se stane hřejivější a dostane krásnou žlutou barvu. Podávejte ji s hrstí čerstvého pokrájeného koriandru.





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky