Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Dětský mléčný řez


Poznáte, který řez  je domácí a který koupený …?
 Zná ho snad každý ! V obchodech jich jsou plné chladící pulty. Děti je milují a často je na rodičích vyžebrají. Kakaový piškot plněný mléčným krémem je lákavou sladkostí. Koupily jsme jeden originál a  upekly domácí verzi Kinder mléčného řezu. V obchodě jsme za 1 kus  zaplatily 10,90 Kč. Náklady na domácí pečení 8 řezů s náplní nás přišla zhruba na 53,-Kč. Cena za jeden kus  přibližně  7,-Kč. Samozřejmě, že v ceně není energie a práce. Tak, že ve finále to vychází dost podobně jako v obdchodě ale zase víte co dáte své ratolesti ke svačince. 


Z obalu kupovaného jsme vyčetly toto:
čerstvé pasterované mléko 40 %
rostlinný tuk a rostlinný olej
cukr, pšeničná mouka, odtučněné sušené mléko
med 5 %, máselný tuk,sušená vejce, odtučněný kakaový prášek, otruby,
kypřící látky : E 450 - difosforečnany, E 500 - uhličitan sodný, E 503 - uhličitan amonný,
emulgátor : mono - diglyceridy mastných kyselin, aroma, sůl

Nejsem výživový poradce, ale dost mně výsledek hledání  Éček šokoval ! Sami si je vyhledejte na internetu a udělejte si podrobný obrázek o obsahu výrobku, který snad ani nemůže být pro děti vhodný! 
Vyzkoušejte si domácí verzi, nám chutnala moc !


Ingredience asi na 8 řezů :

Těsto :

3 celá vejce
4 polévkové lžíce cukru krupice
1polévková lžíce slunečnicového oleje
2 polévkové lžíce kakaa ( použily jsme nepražené BIO)
5 polévkových lžic polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva ( použily jsme bezfosfátový Alnatura)

Náplň: 

50 g změklého másla
3 polévkové lžíce moučkového cukru
1 polévková lžíce vanilkového cukru
130 g jemného tvarohu polotučného (nejlépe farmářský nebo v alobalu)
100 g zakysané smetany




Pracovní postup :

1) Vyložte si plech pečícím papírem a rozehřejte troubu na 175 C. Kakao, mouku a prášek do pečiva smíchejte v misce.

2) Pomocí šlehací metly v robotu vyšlehejte celá vejce s cukrem do husté pěny. Stále míchejte a přidejte olej. Dále po lžících přidávejte směs mouky, kypřícího prášku a kakaa. Vyšlehejte hladké a husté těsto.

3) Těsto vlijte na připravený plech s pečícím papírem, a stěrkou ho rozetřete rovnoměrně po celé ploše.
Vrstva těsta je opravdu tenká. Vložte do trouby a pečte 9-10 minut. Těsto vyzkoušejte špejlí. Pokud se nelepí vyndejte plech hned ven. Nechte chvíli zchladnout. Otočte upečený korpus papírem navrch a opatrně sejměte pečící papír. 

4) Připravte si krémovou náplň:
    Krupicový cukr, vanilkový cukr a máslo utřete do pěny. Přidejte tvaroh a kysanou smetanu. Když si náplň uděláte z dvojité dávky můžete do ní přidat třeba jahody a máte jemný ovocný krém. Ochutnejte, krém si doslaďte podle chuti. Hotový krém uložte do chladničky. Přidané máslo zajistí jeho mírné ztuhnutí.

5) Korpus si pomocí pravítka a ostrého nože nařezejte na plátky o vlikosti 9,5 x 4 cm. A spojujte vždy dva plátky krémem. Hotové řezy vložte do lednice. Nejlépe chutnají druhý den. Těsto se rozleží a řezy jsou měkké. Asi bude těžké to vydržet a schovat před dětmi ale když to vyjde budete nadšeni. Chutnají opravdu dobře.












Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky