Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

CRÊPES / PALAČINKY





O tenhle recept se už roky bojím. Jedná se o francouzský recept na palačinky (francouzi jim říkají crêpes). Smaží se velmi tenké a jsou nebesky dobré. Když se Vám povede jet do Francie kupte si tam mouku značky Francine. Je to zatím nejlepší mouka na přípravu sladkých pokrmů jakou jsem kdy měla možnost vyzkoušet. Palačinky podle tohoto receptu vždy vyjdou a jsou výborné na sladko ale i na slano např. s lososem nebo se špenátem. Tak a ted už se o recept nebojím, už ho neztratím a navíc může sloužit Vám všem. Tak pěkný sladký nebo slaný den. Jak je libo.





Těsto na palačinky slané i sladké.
Počítejte s časem aspon 3/4 hodiny.

Ingredience cca na 10 středně velkých palačinek:

250 g mouky hladké ( farine fluide Francine)
3 celá vejce
1/2 L mléka
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
1 špetka soli

Ve větší míse smícháme mouku, sůl. Po jednom přidáváme vejce a vždy pečlivě rozmícháme s moukou. Po troškách přiléváme mléko za stálého míchání pomocí ruční metly. Až dosáhneme hustého ale tekutého těsta, přilijeme olej. Znovu zašleháme. Těsto musí bát hladké bez žmolků. Mísu s těstem vložíme do lednice na 1 hodinu. Pánev na smažení potřeme olejem rozpálíme a smažíme po obou stranách tenké palačinky.


Palačinky plněné rozvařenými jablky a hruškami









Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky