Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Špenátová polévka pro Zelený čtvrtek

Zelený čtvrtek, na tento den je třeba časně ráno vstát, omýt se rosou, uklidit dům před východem slunce aby se v domě nedržely blechy a zazvonit paličkou na hmožďýř aby z domu utekl hmyz a hlodavci. Nikdo se s nikým nesmí hádat a od nikoho si nic půjčovat.
Pro udržení zdraví na celý rok je ale nejdůležitější snít něco zeleného. Receptem na tento den je tedy podle nás ta nejlepší špenátová polévka podle receptu prestižního michelinského kuchaře Gary Rhodese.


















Doba přípravy a vaření: 35 - 40 min.
Vhodné pro : vegetariány

Ingredience na 3 porce polévky:


600 g čerstvých omytých listů špenátu
1 L domácího zeleninového vývaru (horkého)
1 polévková lžíce másla
2 větší brambory - oloupané a pokrájené na kostičky
1 menší cibule
špetka muškátového oříšku
2 polévkové lžíce smetany na šlehání 33%
šůl a čertvě mletý pepř

Pracovní postup:
Omytý a okapaný špenát povaříme 2 minuty v horkém zeleninovém vývaru, přecedíme a dáme zchladit. Vývar uchováme zatím stranou. Špenát necháme také vychladnout.
V jiném hrnci na lžíci másla zpěníme 2 pokrájené brambory s cibulí. Přidáme vývar a vaříme 15 minut. Vypneme plotnu a ponecháme zcela vychladnout. Do vychladlého vývaru s bramborama přidáme vychladlý špenát a ponorným mixerem rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem, přidáme muškátový oříšek a 2 lžíce šlehačky. Nyní můžeme zahřát polévku pod bod varu. Udrží si krásnou zelenou barvu.

TIP na servírování : 
Polévku můžete podávat s lívanci upravenými na slano s kousky červené papriky pokrájené na kostičky,  kterou zamícháte do těsta a přidáte ještě kousky kozího sýra.
Do hotové polévky můžete pokrájet malé kousky lososa uzeného kouřem.

RADA na závěr : nikdy ingredience nechlaďte uměle ( vložení do mrazáku apod.) jedině dodržením postupu bude polévka krásně zelená a svěží. Můžete si ji připravit i den předem.



Je to opravdová lahůdka!












Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky