Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Opravdové jídlo Real food projects / Kuchařská kniha

V mé sbírce kuchařských knih je ode dneška jeden nováček a tím je kniha :

Opravdové jídlo Real food projects - jsem z této knihy opravdu nadšená, protože naprosto přesně vyjadřuje myšlenku mého blogu Bistro Sezóna.  Je to návrat ke kořenům a k domácí přípravě základních potravin jakým je např. chléb, máslo, džemy, sirupy nebo domácí hořčice. 
Proč si takové věci kupovat když obsahují suroviny o kterých nic nevíme, když si je můžeme jednoduše připravit doma. Vždyť jídlo je naše palivo. Do auta také nedáte nekvalitní benzin nebo naftu, protože víte, že ho to ničí. Jídlo je pohoda, rodina, přátelé a velká radost. 
Recepty jsou převážně jednoduché rozčleněné do 6 kapitol. Vyzkoušením 46 receptů získáte 30 dovedností. Knihu napsala žena - kuchařka samouk - Kate Walsh. A já ji za to tleskám. Recepty jsou  propracované a doplněné  názornými fotopostupy.
Určitě stojí za vyzkoušení recept na domácí ricottu, kefír, tortilly nebo korejské Kimči. S touto knihou budete mít vždy po ruce dobrou granolu k snídani, rajčatovou passatu na omáčku nebo můžete vyzkoušet domácí výrobu klobásek. 
Proč jíst opravdové jídlo ? ......je levnější než nejrůznější potravinové doplňky a je to přirozené.
Klíčem k úspěchu je použití těch správných surovin, které dnes v době farmářských trhů seženete prakticky celý rok. Jde jen o snahu jíst potraviny v té nejlepší kondici a ty pak chutnají tak jak chutnat mají. Kniha Vás vtáhne zpět do kuchyně a naučí Vás o jídle přemýšlet. Navíc se s její pomocí osvobodíte od potravinových řetězců a svými nákupy podpoříte lokální zemědělce a producenty a učiníte tak podstatný krok pro svůj lepší život. Je to cesta kterou šli naši předci a my se po ní pomalu vydáváme zpět.

Kniha je mým tipem na zajímavý dárek pod stromeček.

Knihu vydal Dobrovský s.r.o a koupit si ji můžete zde :
http://www.knihyomega.cz/eshop-opravdove-jidlo-real-food-projects-30-dovednosti-46-receptu-pekne-od-nuly.html




Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky