Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Mrkvový chlebíček / Carotte Cake

Mrkvový chlebíček je velmi jednoduchá varianta mrkvového koláče. Náš recept pochází z francie a je velmi snadný na přípravu. Hotovo budete mít dříve než se vám dovaří nedělní polévka. Je to skvělý dezert k odpolední kávě nebo čaji.



Příprava: 20 minut
Doba pečení: 40 - 60 minut v závislosti na typu formy (v silnostěnné formě se koláč bude péct déle)

Ingredience na formu na biskupský chlebíček :

300 g na jemno nastrouhané mrkve 
100 g mletých mandlí bez slupky 
100 g hladké mouky 
125 g cukru krupice (nebo třetinového cukru) 
15 cl oleje na vaření rostlinný
2 celá vejce 
1/2 sáčku prášku do pečiva 
špetka soli
hrst sušených brusinek (předem namočených ve vlažné vodě)
Ingredience na krém:
1 tvaroh tučný nebo mascarpone 250 g a trochu mléka na prošlehání 
 1 sáček vanilkového cukru 
.......................................................................................................................................
Pro vylepšení chuti můžete přidat : 
mletou vanilku mletou skořici, posekané ořechy, pomerančová kůra, 
.......................................................................................................................................
Na vymazání formy:  kousek  másla a trošku hrubé mouky na vysypání formy
.......................................................................................................................................
Budete potřebovat : kuchyňský robot se šlehací metlou, stěrku

                Pracovní postup:
1) Dobře vymažte formu na chlebíček máslem a vysypte ji hrubou moukou. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Brusinky namočte do vlažné vody, po 10 minutách je zceďte a nechte okapat. 
2) Do mísy ve které budete těsto šlehat vyklepněte dvě celá vejce, přidejte k nim cukr a zapněte robot na vyšší rychlost. Šlehejte do husté pěny. Mezitím.....mouku prosyjte s práškem do pečiva. Zpomalte rychlost a přisypte mouku, mleté mandle a špetku soli. Promíchejte a přidejte mrkev, okapané brusinky a přilijte olej. Pokud chcete těsto ochutit skořicí, vanilkou nebopřidat ořechy ...udělejte to právě teď a vše znovu prošlehejte. 
Troubu rozehřejte na 180 C.
3) Těsto vlijte do formy a uhlaďte špachtlí. Chlebíček vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 40-50 minut. Po uplynutí doby vyzkoušejte špejlí zda se na ní těsto nelepí. Píchněte co nejvíce ke středu. Vypněte troubu a ještě chvíli ponechte chlebíček v teple. 
4) Vyklopte chlebíček z formy nejlépe na obdelníkový tác a nechte ho zcela vychladnout. 
5) Připravte si krém : v míse ušlehejte tvaroh nebo mascarpone s cukrem. Krém by měl být hustý nesmí ztékat z chlebíčku pokud potřebujete krém naředit použijte trochu mléka nebo smetany. Vycgladlý chlebíček ozdobte krémem. Povrch lze posypat pomerančovou kůrou nebo mletými ořechy. Hotový dezert vložte do chladničky alespoň na hodinu. Krém ztuhne a chlebíček se Vám bude dobře krájet. Výborný je i druhý den.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky